כתובת: אבוחצירה 8 אשדוד

טל. 0584485753

נחמה גולדשמיד עיצוב פנים

תכנון בית משפחת גרין

December 19, 2016

 

 

כשפגשתי את משפחת גרין פגשתי משפחה נפלאה, זוג הורים ושני בנות בגילאי

העשרה, הדופלקס שבו הם גרו בנווה סביון בעל פוטנציאל גדול אך גם מורכב בגלל הזוויות המעניינות שלו

לאחר שישבתי עם בני המשפחה כדי לשמוע מהם מה הצרכים שלהם ואיזה חלומות

.אוכל להגשים להם כך שיקבלו את בית החלומות שלהם,  התחלנו לתכנן

 

 :לפניכם תמונות של הבית כאשר הגעתי לראשונה


 

 המדרגות בקומה העליונה

 

פינת האוכל

 

 

 חדר הרחצה הכללי

 

חלל המגורים - סלון ופינת אוכל 

 

 

 

 

מטבח

 

 

 

המוטיב שבחרתי לאורך תכנון הדופלקס מחדש היה שכבות - מהשקוף לאטום ,  מהפרטי לציבורי, ככל שיצאתי לחללים הציבוריים כך השתמשתי בפחות קירות /מחיצות, וכך בחרתי בחומרים כמו זכוכית, אבן וגוונים בהירים שנותנים תחושת מרחב ואווריריות

ככל שנכנסתי פנימה לחללים הפרטיים בחרתי גוונים כהים וחמימים יותר וחומרים אטומים יותר, כך קיבלנו תחושת אינטימיות ופרטיות

   

 

לאחר מחשבה רבה הקשבה ושרטוטים זה הבית שבחרנו

 

קומה א

 

 

 

 

 

 

קומה ב

 

 

 

בקומת הכניסה מיקמנו את חלל המגורים -סלון ומטבח, כמו כן יחידת הורים וחדר  אירוח לסבא ולסבתא שאוהבים לבא לבקר ושמשמש ביום יום כחדר עבודה

בני המשפחה אוהבים מאוד  לקרוא ויש ברשותם הרבה מאוד ספרים, בנוסף המדרגות שהיו קיימות בדופלקס היו מיציקת בטון וחסמו את הזרימה של החלל ,מצאתי רעיון יצירתי לשלב את שתי הצרכים יחד למדרגות תלויות מעץ אלון , המשולבות בתוך ארון ספרים ,כאפקט נוסף הוספתי פסי לד  בחלק הגבוה של הארון

.שגובהו קרוב ל  6 מטר 

 

 

 

 

 

:בנוסף תכננתי להם פינת טלוויזיה על גלגלים כך שהסלון הפך למודולרי 

 

 

 

 

 

כדי למקסם את החלל עם הצורניות המעניינת שלו הוספתי גם במות רביצה לקריאה נוחה, כך שניתן לקרוא בפרטיות וגם להיות חלק מהחלל הציבורי

 

 

 

 

 את המטבח תכננתי כך שכאשר האם תבשל היא תוכל לראות את שאר בני המשפחה בבית, בחרתי להשתמש בשילוב חומרים נקיים וחמים כדי להשרות אוירה ביתית וחמימה, משטח העבודה עשוי מקוראן וממנו עשויים גם הכיורים ובארונות שילבנו גם עץ אלון כחומר חם וכמובן תכננתי מזווה שכולל את יחידות הבילד אין , כמו ומנוצל לאחסון, כמו כן השתמשתי בסוג ריצוף נוסף -פרקט כדי להגדיר את אזור האי במטבח 

 

 

 

 

בקומה העליונה יש את החדרים של הבנות ששילבתי בהם גם אחסון וגם מכתביה   וכן חדר רחצה עבורן שממנו יש יציאה לחדר כביסה פרקטי שכולל עמדת קיפול וגיהוץ

 

 

 בנוסף יצרתי גלריה מהממת שניתן דרכה לראות את הקומה למטה וכן מיקמתי שם , ספות וכורסאות לקריאה, כך שילבתי בין הפרטיות של כל אחד לבין אהבת הקריאה תוך שילוב של קשר עין עם החלל ובני הבית 

 

 

 

 

גם אתם רוצים בית שתוכלו להגשים בו חלומות? שימקסם את עצמו וימלא את כל  הצרכים שלכם? צרו קשר ונתחיל לתכנן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload